הבדלים בין בריכת שחייה עשה זאת בעצמך לבריכת שחייה
מנקודת מבט מעשית, יש לציין כי ארגון בריכה לדיג ושחייה בדאצ'ה יהיה זול משמעותית ולא ידרוש מאמץ רב. אם כי, כמובן, גם זה לא הדבר הכי קל וידרוש עלויות אנרגיה וכספיות מסוימות.
היתרון העיקרי של בריכה הוא היופי הטבעי שלה, אשר יהווה תוספת אידיאלית להרכב הגן ויהיה גולת הכותרת של כל נוף. שלא כמו בריכת שחייה, בריכה בדאצ'ה נראית בהירה, מעניינת ומקורית בכל עונה. בנוסף לשחייה, הוא גם מבצע פונקציה דקורטיבית.
הדבר החיובי הוא שבריכת השחייה תשמש כל השנה. באביב, הבריכה תשמח את הבעלים עם פרחים מימיים ותקבע את מצב הרוח למצב רוח רומנטי; בקיץ ובתחילת הסתיו, אתה יכול לשחות בבריכה; בחורף, זה יהווה משטח החלקה נפלא.
הודות למערכת סינון המים, הבריכה הכפרית אינה מצריכה ניקוי כימי, המבדיל אותה מבריכת שחייה.
כל בעל אזור גן עושה את הבחירה בין יצירת בריכה לדגים לבין שחייה בדאצ'ה או בריכת שחייה לעצמו. העיקר הוא שכל התכונות החלות על בריכה כפרית נלקחות בחשבון. אל תשכח כי מאגר בשטח דורש לא רק טיפול זהיר, אלא גם יחס אחראי כלפיו. בפרט, יש לספק אמצעי בטיחות אם יש ילדים קטנים במשפחה.
בהתבסס על המורכבות של סידור בריכת שחייה כפרית באופן כללי, ניתן להבחין במאגרים בנפח בודד וכפול. אבל זה רעיון מאוד מעורפל, ולכן הסיווג המלא נראה כך
בנפח אחד, בהיעדר יעוד ואמצעים טכניים כלשהם -
נפח יחיד, עם זרימת פני השטח -
נפח יחיד, עם אזור התאוששות זרימה -
נפח כפול -
שני נפחים, עם מכשיר לטיהור מים מן המניין -
אבל כדי להבין איך ואיזה סוג לעשות בריכת שחייה בדאצ'ה במו ידיך
הסוג הראשון של בריכת שחייה מתאים לשטח גדול, שכן הוא דורש הרבה מקום כדי ליצור אותו. הפונקציה של טיהור מים במאגר כזה מתבצעת על ידי מיקרואורגניזמים, צמחים וזואופלנקטון. בהתאם לכך, רובו יוקצה לאזור "התחייה", אשר יתמלא בכל מיני פילטרים טבעיים. היתרון של בריכה זו הוא המראה הטבעי שלה ותחושת הטבעיות שלה.
גם הסוג השני של המאגר נראה כאגן בודד, ללא חלוקה לאזורים, ללא מחיצות או חלוקות דומות. עם זאת, טיהור מים מתרחש באמצעות ציוד מיוחד - רחפן. משאבה משמשת לשאיבת מים. נוח להרחבת אזור השחייה, אך שמירה על הרושם של טבע פראי
הסוג השלישי נבדל על ידי אזור שחייה נפחי, שהוא גדול יותר מאשר באפשרויות הראשונות. אידיאלי לאוהבי שחיות ארוכות ותנועה אקטיבית במים. הבריכה מחולקת לאזורים על ידי מחיצות בגובה פני המים, מבלי להתרומם מעליה. במקרה זה, התחדשות המים מתבצעת הן על ידי צמחים ומיקרואורגניזמים, והן על ידי הרחפן. נעשה שימוש במערכת מרובת רמות.
בריכה בנפח כפול כרוכה בהפרדה בין אזור הרחצה לאזור הטיפול במים, מה שהופך את ההתרגעות במאגר כזה לנוחה ומהנה. זה שונה מסוגים קודמים בנוכחות אוטומציה לניקוי, התקני בקרה, כמו גם מסנן חצץ ומערכת שאיבת מים.
באופציה החמישית בוצע ייעוד ברור בין אזור השחייה לאזור הסינון. חידוש המאגר מתבצע בטכנולוגיה וכן בשיטת ה"צמח", באמצעות מכשירי מדידה ובקרה, ביו-פילטרים ומערכת בקרה לאספקת מים ושאיבה.
בהתבסס על יכולות פיננסיות, גודל חלקת הדאצ'ה ומשאלות אישיות, כדאי לבחור את הבריכה שתיבנה.
עם זאת, אם יש לך כישורים מסוימים ורצון גדול להשתתף בתהליך היצירתי, אז אתה יכול לנסות ליצור סקיצה בעצמך.
:זה יהיה נכון לדבוק בתוכנית מסוימת
יש צורך לצייר את הבריכה העתידית מזוויות שונות, לעשות תצוגה עליונה, כמו גם נוף חתך. שטח המאגר יהיה תלוי בעומק המיועד. ככל שהעומק המתוכנן גדול יותר, כך יש לבצע את הבריכה רחבה יותר. על השרטוט לציין את גודל המאגר, צורתו, תלילות המדרונות ואזור חימום המים.
בנוסף לשרטוט, חשוב לשרטט תרשים מפורט שמראה לא רק את מיקום הצינורות, אלא גם את עומק התעלות ומחזור המים בהתאם לסוג הבריכה.
מרכיב נוסף בסקיצה הוא הצגת אזור החוף, אזור ההתחדשות של המאגר, כמו גם רכיבים דקורטיביים.
ראשית עליך לסמן את אזור הבריכה העתידית. כדי לעשות זאת, אתה צריך לתקוע הימור סביב ההיקף ולמתוח סרט בהיר. לאחר המניפולציות הפשוטות הללו, אתה יכול להתחיל לחפור. כדאי לחפור מהמרכז או מהמקום הכי עמוק עד לחופים, אחרת יתכן שלא תשמרו על העומק המיועד. בנוסף, אתה צריך לחפור עם רזרבה של לפחות 10 ס"מ, בשל העובדה שגיאוטקסטיל ותערובת חול-חצץ, שתופסים גם הם מקום מסוים, יהיו דחוסים לתחתית.
יש לזכור כי חפירת בור גדול אינה מגבילה את העבודה על הכנת הבור. תפקיד חיוני הוא מתן אמצעים למניעת ניקוז המים מהבריכה. אחרי הכל, אם לא תחשוב על הנקודה הזו, אז יש סבירות גבוהה שכל חלקת האדמה תוצף. בהתאם לכך, יש צורך להכין כראוי את תחתית המאגר. במקרה זה, התחתית היא כל פני השטח המכוסים במים.
סרט גומי בוטיל או PVC משמש כאיטום בכל אתר הבנייה. במקרה זה, במרחק של 35-55 ס"מ מקצה הבור, נחפר חריץ קטן במידות של כ 30x30 ס"מ לאבטחת החומר. תחתית הבריכה עשויה חלקה עם מעברי גבהים חלקים; במקרים מסוימים, עדיף מכשיר מדורג. לבור עצמו לא צריך להיות גדות תלולות, והשיפוע צריך להיות לא יותר מ-40 מעלות, אפילו טוב יותר מ-30 מעלות.
מסננים מכניים (מיטת חול חצץ)
מסננים כימיים (מגדיל את תכולת החמצן במים, שעוזר בטיהור המים)
עיקור מים (השמדת כל מיני חיידקים)
שיטה מיקרוביולוגית (חיידקים שמפרקים זיהומים אורגניים)
מתקני טעינת מים נוספים
אם מאגר אישי בנוי על נהר או נחל, אז הטבע עצמו מחליט בסוגיית מילוי המים. הדבר היחיד שחשוב הוא הציוד של הסכר, שישלוט על מפלס המים; מעת לעת יהיה צורך לשחרר אותו. מסנני רשת פשוטים יעזרו להסיר זיהום מנהר או נחל. צינורות בטון או מתכת משמשים כמבני שפך, מה שעוזר מאוד בזמן שיטפונות.
אין בעיות במאגרים שאליהם מגיעים מים מבחוץ, כלומר מנהרות, נחלים, ואשר חסומים בסכר. במקרים אחרים יש צורך לבצע החלפות מים נוספות באמצעות משאבות או לבצע ניקוי בשיטות מכניות וביולוגיות.
טעויות בעת בניית מאגר
בעת בניית בריכת שחייה משלך, לפעמים נעשות הטעויות הבאות:
מיקום הבריכה נבחר בצורה שגויה (במצב זה, הדרך הקלה ביותר היא למלא את הבריכה ולעשות אותה במקום אחר).
זמן לא מתאים (אם בונים בית מרחץ באקראי בכל עונה, אז קיים סיכון גבוה שבעונות אחרות רמת מי התהום תשתנה, מה שיגרום נזק בעתיד, כלומר נכון לעקוב קודם כל איך מי התהום מתנהג בזמנים שונים או מחדש את כל העבודה עם גילוים).
מגודלים (הקשיים נפתרים על ידי בחירת צמחים חסרי יומרות, התקנת משאבות ומסננים חזקים וחזקים).
חיסכון בחומרים (ההחלטה מסתכמת בעקרון "הקמצן משלם פעמיים", כלומר, תצטרכו לבצע עבודות שיקום ולרכוש מוצר איכותי לתיקונים)
אי עמידה בבטיחות (אם הגדות תלולות מדי, ניתן לחתוך אותם, למשל, עם חפירה; התקנת גדרות לילדים, חיזוק אבנים דקורטיביות)
חוסר ניקוז מים (תצטרך לחפור תעלה נוספת או להתקין משאבה מיוחדת)
תפאורה מכוערת או עמוסה מדי (כדאי לבקש עזרה ממומחים)
בחירת הצמחים הלא נכונים לבריכה (הסר את כל הצמחים הגדלים במהירות שתופסים יותר מדי מקום, החליפו בסוגים לא יומרניים של צמחי מחוללי חמצן).
ציוד לא מתאים (אם הציוד המותקן אינו מתמודד עם המשימות שלו, יש להחליף אותו בציוד חזק יותר).
השלבים הבאים הם:
כשהבור מוכן, תחתיתו מכוסה בחול ומונחת חומר עמיד.
הכניסה למים ערוכה בצורת מדרגות או ירידות חלקות
הסרט מונח תוך התחשבות בכל תכונות הנוף
יש למלא את הבריכה במים בשלושה שלבים: לשפוך מים לשלישי, להתיישב במשך 2-3 שעות, ההליך חוזר על עצמו עד למילוי מלא, כך שהסרט נמתח בהדרגה
הקצוות העודפים של הסרט מוסרים, והקישוט של המאגר מתחיל באבנים, שאמורות ללחוץ על הסרט. בנוסף, מותר להניח את קרקעית הבריכה באבנים.
רק את הצמחים המשמשים לניקוי יש להשאיר ליד הבריכה. ראש חץ או איריס צהוב מתאים ונשתל לאורך גבולות הבריכה.